Despre banane

Bananele se numără printre cele mai consumate şi îndrăgite fructe datorită gustului dulce şi aromei specifice. Fiind unul dintre cele mai „vârstnice” fructe din lume, banana era numită şi „fructul înţelepciunii”.
Însă dincolo de savoarea oferită de acest fruct exotic, se ascund o mulţime de beneficii importante pentru sănătate. Toţi nutriţioniştii susţin că este bine să incluzi în alimentaţia ta de zi cu zi delicioasele banane.
Aproape jumatate din bananele ce intra in Roma<span class=”text_exposed_show”>nia se datoreaza unui (pocăit) maghiar, Sükösd János din Targu Mures .Cateva Branduri comercializate in Romania : Bonita , Martinique planteure , Martinique pays , Rica ,Bouba ,SCB , Prima Donna , Bem , Savann(Aceste branduri sunt comercializate in Romania la mai multe retele multinationale :
Kaufland Romania , Metro , Real , Lidl ,Cora) Cel mai popular este soiul Cavendish .
Bananele verzi sunt depozitate la 13 -14 grade C, si pot fi pastrate max 4-5 saptamani, dar procesul de coacere poate fi facut in functie de cererea de pe piata, adica imediat sau dupa 1,2,3,saptamani.

Procesul de coacere se face in camere speciale, dupa cum urmeaza:

-se descarca bananele in aceste camere la 13-14 grade
-se incalzesc la 18 grade
-se incepe procesul de coacere prin gazare 24 ore
-dupa care se racesc inapoi la 14-15 grade pentru a se livra la magazine

Bananele sunt evaluate dupa gradul de coacere, calibru si soi.

 

Publicată de Koko Tour pe Marţi, 2 aprilie 2019