SERONERA WILDLIFE LODGE – Serengeti

SERONERA WILDLIFE LODGE
75 szobás nem új , de jó szállás Serengeti nemzeti park szívében
https://youtu.be/acGTqph3UNc

Kendwa Beach Nungwi Zanzibar

Zanzibar legjobb  partján (is) lépten-nyomon belebotlik az ember az ún. “beachboy”-okba, akik különféle szolgáltatásokra próbálják rábeszélni a nagyérdeműt, legyen az delfinles, sznorkelezés, búvárkodás vagy bármilyen más szabadidős tevékenység.

 

 


Tarangire nemzeti park

Tanzánia hatodik legnagyobb nemzeti parkja a Tarangire nemzeti park az afrikai szafarik egyik legérdekesebb helyszíne leginkább elefántjairól és baobab fáiról híres. De van itt zebra, zsiráf, antilop, gnú több ezer példányban. Mivel a Manyara parktól mindössze 70 km-re fekszik, így érdemes összekötni a két park látogatását.


Tanzania African Galleria

African Galleria 🇹🇿
Aproape de lacul si parcul national Manyara se afla un magazin de souveniruri care chiar merita vizitat (desi este foarte scump!)

Gift & Specialty Shops
African Galleria is a professional gallery that deals in antiques, art, tribal art, Tanzanite and other gems, clothing, Maasai art, custom made jewelry (18k gold) and a lot more varieties of items, namely all assortment of carvings in Ebony, Rose wood, Mahogany, Teak in all sizes. Also a very good place to find beautiful Tanzanian souvenirs to bring home.🍀
Address:Manyara Road

Néhány tanszert, iskolatáskát vittunk Erdelyből Tanzániaba.

A legfontosabb ima maszáj nyelven így hangzik: „Meishoo iyiook enkai inkishu o-nkera!” – vagyis: „Teremtő, adj nekünk tehenet és gyereket!” És Isten meghallgatja az imáikat – egy maszáj faluban körülbelül ötször annyi az asszony és tízszer annyi a gyerek, mint a férfi.

A Tanzániában működő oktatási rendszerről azt szükséges tudni, hogy „Afrika egészét vizsgálva Tanzánia rendelkezik az egyik legalacsonyabb középfokú beiskolázottsági rátával, amely néhány évvel ezelőtt nem haladta meg a 6 százalékot“. Irástudónak az számít itt, aki 15. életévét betöltötte, és képes olvasni és írni szuahéliül, angolul vagy arabul. Afrikában a tanulási morál eltér az Európában megszokottól. Az egy családon belüli magas gyermekszám miatt ritka eset, hogy egy családban az összes gyermek egyszerre járjon iskolába. Sokszor előfordul, hogy míg egy-két gyereket beiratnak egy tanévre, addig a többiek otthon segítenek vagy dolgoznak. A következő évben cserélnek egymással a testvérek az iskolapadban. Jellemző, hogy a családok a fiúgyermekek taníttatását részesítik előnyben. Tudjuk, hogy ezzel a néhány tanszerrel, iskolatáskával, amelyet ismételten megköszönünk a Herlitznek, csak pillanatnyilag segítettünk az itteni gyerekek reménytelen élethelyzetén. Mindhárom iskola, amit meglátogattunk, 1-1 pici faluban található, tanulói is különösen hátrányos helyzetű diákok. Ma a világ népességének kb. 1/4 része írástudatlan, 1/6-a pedig nem tud elolvasni egy könyvet vagy kitölteni egy nyomtatványt, mert funkcionálisan analfabéta. A beiskolázott gyermekek egyharmada végül nem fejezi be az elemi iskolát❗ UI. Köszönöm azon utazótársaknak, akik kivettek és itthon hagytak dolgokat saját csomagjaikból azért, hogy el tudjuk vinni az adományokat, és külön köszönet az afrikai esőistennek, hogy ottlétünkkor nem esett, és megadta a lehetőséget Bencének és Márknak, azaz két 11 éves gyereknek, hogy láthassák mindezt. ASANTE SANA ( 👉 köszönöm szépen)


Zanzibar (Stone Town)

Az izgalmas afrikai Tanzaniai szafari után egészen másfajta élményeket rejt Zanzibar ez a különleges és egyelőre szinte érintetlen szigetvilág. A szigetet alig érte el a modernizáció, – szinte hihetetlen, hogy a kis Zanzibár egykor Kelet-Afrika kereskedelmi és politikai központja volt

Zanzibár lakói nagyrészt iszlám vallásúak, és szigorúan ragaszkodnak is kultúrájukhoz. Az egyetlen város a sziget nyugati oldalán található és neve megegyezik a szigetével. Belvárosa, vagyis a régi városrész – Stone Town, azaz Kőváros – a nemzeti örökség védelme alatt áll és kulturális központ is, mely az elmúlt 200 évben keveset változott

 


Costa Mediterranea 2020

Mit kell tenned, ha mindened megvan, amiről valaha is álmodhattál? Álmodj nagyobbat!
Érj el messzire. Fedezz fel. Álmodj nagyot. Menj. Indulj.

Mi is ezt tettük 2019 végén, 2020 elején.


Maldiv Szigetek


Maldív-szigetek


Ázsia Tour